Privatlivs- og cookiepolitik 

Februar, 2020 

Vi tager databeskyttelse alvorligt. Vi indsamler og behandler personoplysninger, og derfor har vi vedtaget denne privatlivspolitik, der beskriver, hvordan vi behandler personoplysninger.  

Step A/S, et datterselskab af Jysk Fynske Medier P/S, er dataansvarlige for de oplysninger som vi indsamler om dig, og vi sikrer, at personoplysningerne bliver indsamlet og behandlet i overensstemmelse med lovgivningen.  

Vi deler oplysningerne med Jysk Fynske Medier P/S og Jysk Fynske Mediers datterselskaber, Guloggratis.dk A/S, Deal.dk A/S, Spot A/S (Spotdeal), Billund Ugeavis, Ugeavisen Esbjerg, Ugeaviserne af 15/6 2017, Helsingør Dagblad A/S og Hovedstadens Mediehus A/S, og er fælles dataansvarlige med disse. 

Du kan her i vores samlede privatlivs- og cookiepolitik læse mere om, hvilke typer af personoplysninger vi indsamler, hvordan vi indsamler dem, samt formålet med indsamlingen.  

Herudover kan du læse om dine rettigheder og andre informationer vi skal give dig.  

Såfremt vores behandling af dine personoplysninger er omfattet af persondatalovgivningen og sker på baggrund af dit samtykke, har du til enhver tid ret til at trække dit samtykke tilbage. Hvis du vælger at trække dit samtykke tilbage, påvirker det ikke lovligheden af vores behandling af dine personoplysninger på baggrund af dit tidligere meddelte samtykke og op til tidspunktet for tilbagetrækningen. Hvis du tilbagetrækker dit samtykke, har det derfor først virkning fra dette tidspunkt. 

Vi indsamler personoplysninger i forskellige sammenhænge og derfor til forskellige formål. Du kan læse mere nedenfor ved at klikke på den kategori, du ønsker mere information om: 

Besøgende på step.dk (cookiepolitik)  

Når du besøger vores hjemmeside, indsamler vi, og vores samarbejdspartnere, oplysninger om dig og dit udstyr, som bruges til at genkende besøgende og huske indstillinger, foretage analyse, drive hjemmesiden, tilpasse og forbedre vores indhold og funktioner for at gøre dette mere personligt og relevant for dig. Dette gøres ved brug af cookies.  

Vores samarbejdspartnere kan også anvende deres cookies i anonymiseret format til analyse til egne formål.  Du kan læse mere om de forskellige cookies her.

Vi indsamler og behandler typisk følgende oplysninger: 

  • Tekniske oplysninger om din computer, tablet eller mobiltelefon, herunder også hvilken browser du bruger 
  • Din IP-adresse 
  • Geografisk placering 
  • Sider du klikker på 
  • I det omfang du opretter en bruger og logger ind: De oplysninger du selv giver os. Disse videregives aldrig til tredjeparter. 

Vi behandler oplysningerne på baggrund af vores legitime interesse i at tilpasse og forbedre vores indhold, funktioner og annoncer, jf. databeskyttelsesforordningens art. 6, stk. 1, litra f, og vi indsamler og behandler oplysningerne til markedsføring på baggrund af dit samtykke, jf. databeskyttelsesforordningens art. 6, stk. 1, litra a.  
Når du besøger vores hjemmesider, bliver du mødt af en pop up, hvor du kan vælge at give samtykke til indsamling af oplysninger og brug af cookies. Hvis du ikke ønsker at give samtykke til brug af ikke-nødvendige cookies, kan du fortsat benytte de redaktionelle hjemmesider ved at betale for vores indhold eller ved at logge ind, hvis du allerede er abonnent. Når du er logget ind som abonnent, vælger du selv om du ønsker at give samtykke til dette. Du kan altid trække dit samtykke tilbage, med virkning for fremtiden.  

Såfremt du ikke ønsker ovenstående indsamling og behandling længere, bør du ændre dine cookieindstillinger og stoppe brugen af siderne, hvis du ikke ønsker at betale for indholdet.  

Du kan altid ændre eller trække dit samtykke tilbage under cookieindstillinger under menuen oppe i højre hjørne eller nederst på siden.   

Vi deler oplysningerne med Jysk Fynske Medier P/S og Jysk Fynske Mediers datterselskaber, Guloggratis.dk A/S, Deal.dk A/S, Spot A/S (Spotdeal), Billund Ugeavis, Ugeavisen Esbjerg, Ugeaviserne af 15/6 2017 avis, Ugeavisen Esbjerg og Ugeaviserne af 15/6 2017 A/S, og er fælles dataansvarlige med disse. 

Vi opbevarer informationerne fra cookies i forskellige tidsrum, alt efter type og formål. Du kan se hvor længe, formål og hvem der sætter cookies i cookieoversigten 

Deltagere i vores arketypetest  

Deltagere i vores arketypetest   

Når du deltager i vores arketypetest, indsamler og behandler vi følgende oplysninger:  

  • Mailadresse, såfremt du oplyser denne   
  • Dine svar og resultat af undersøgelsen  

Såfremt du oplyser din mailadresse, bruges den til brugerprofilering og udvikling af målgrupper til markedsføring, men vi bruger den ikke til at sende direkte markedsføring til din mailadresse. Vi kan sammenkøre din mailadresse med andre informationer som vi, Jysk Fynske Medier og datterselskaber måtte have om dig gennem anden behandling. Dette er for at kunne optimere vores markedsføring og gøre denne mere relevant.   

Ydermere bruger vi din mailadresse, for at kunne sende dig resultatet af testen til dig, efter dit samtykke. Du bliver ikke tilmeldt noget nyhedsbrev.   

Dine svar i arketypetesten bliver ikke brugt til direkte markedsføring af annoncer. Dine svar og resultatet bliver brugt til statistik og analyse af målgrupper generelt, til brug for optimering af markedsføring. Såfremt du har oplyst din mailadresse i forbindelse med testen, vil mailadressen ikke indgå direkte i de færdiganalyserede målgrupper, og vi deler heller ikke din mailadresse med tredjeparter.    

Vi behandler oplysningerne efter udtrykkeligt samtykke, for at kunne forbedre og optimere vores services, produkter og indhold samt for at kunne dokumentere, at du har givet samtykke til modtagelse af resultatet og til behandlingen. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage. Dette vil dog ikke berøre lovligheden af behandling, baseret på dit samtykke, op til tilbagetrækningen.   

Så frem du har oplyst dine mailadresse, opbevarer vi denne i 2 år for at kunne dokumentere dit samtykke til vores brug og behandling af din mailadresse, herunder at vi har sendt resultatet til dig efter dit samtykke og til at kunne lade den indgå i vores ovenstående behandling i forbindelse med brugerprofilering og markedsføring. Din mailadresse vil herefter blive slettet. Hvis du trækker dit samtykke tilbage, vil vi slette din mailadresse i forbindelse med behandling til brugerprofilering og udvikling af målgrupper, men den vil fortsat blive opbevaret til dokumentation i 2 år efter dit samtykke er trukket tilbage, og vil herefter blive slettet endeligt.  

Undersøgelserne er som udgangspunkt anonyme, medmindre du giver din mailadresse, men ved sammenstilling af bl.a. IP-adresse og evt. andre oplysninger, vil oplysningerne kunne blive personhenførbare, hvorfor du så har de rettigheder som fremgår af denne privatlivs- og cookiepolitik.   

Modtagere af vores nyhedsbreve 

Vi indsamler og behandler følgende personoplysninger når du er tilmeldt vores nyhedsbreve: 

  • Mailadresse 
  • Kontaktinformation, f.eks. navn, postnummer/by, abonnementsnummer, fordelsklub i det omfang du selv oplyser dette 
  • Adfærdsinformation. Når vi sender nyhedsbreve som e-mails, bliver der sat en cookie, så vi kan se om du har åbnet nyhedsbrevet og om du har benyttet direkte links i dette  
  • Interesser 

Vi sender nyhedsbrevene og bruger dine kontaktinformationer på baggrund af udtrykkeligt samtykke fra dig, jf. databeskyttelsesforordningens art. 6, stk. 1, litra a og markedsføringslovens § 10. Du har til enhver tid ret til at trække dit samtykke tilbage og framelde vores nyhedsbreve, med virkning for fremtiden.  

Vi behandler desuden personoplysningerne på baggrund af en legitim interesse i at behandle dine oplysninger om interesser og adfærd (om du har åbnet nyhedsbrevet) til brug for markedsføring, jf. databeskyttelsesforordningens art. 6, stk. 1, litra f.  

Vi anvender disse oplysninger for at kunne sende dig nyhedsbrevene, holde os orienteret om antallet af tilmeldte, markedsføring, forbedring af vores kommunikation og analyse/statistik.   

I bunden af alle nyhedsbreve er et direkte link til afmelding af nyhedsbrevet. Hvis du afmelder dig nyhedsbrevet, vil du ikke længere modtage nyhedsbrevet og vi sletter din mailadresse i den kontaktliste, der bruges til at udsende nyhedsbrevene. Vi gemmer de oplysninger, der er nødvendige for at kunne dokumentere din tilmelding og dit samtykke til nyhedsbrevet, i 2 år efter afmelding, for at kunne påvise og dokumentere at vi har udsendt nyhedsbrevene på lovlig vis, jf. databeskyttelsesforordningens art. 6, stk. 1, litra c og art. 17, stk. 3, litra e, jf. straffelovens § 93, stk. 1, nr. 1. 

Underskriftindsamling

Vi indsamler og behandler følgende personoplysninger når du underskriver vores underskriftsindsamling:

  • Din Instagramprofil, herunder: Kontonavn, profilbillede
  • Navn og mailadresse

Vi bruger dine personoplysninger for at kunne identificere dig og undgå snyd med underskriftsindsamlingen.

Vi benytter ligeledes informationerne fra din Instagramprofil til at linke din til Instagramprofil fra vores afstemningsside, samt for at kunne lave statistik og analyser på baggrund af afstemningen.

Vi behandler oplysningerne efter udtrykkeligt samtykke fra dig, jf. Databeskyttelsesforordningens art. 6, stk. 1, litra a, og på baggrund af vores legitime interesse i at forbedre og optimere vores services, produkter og indhold, jf. Databeskyttelsesforordnings art. 6, stk. 1, litra f. Du kan til enhver tid trække dit samtykke til visning af din Instagramprofil tilbage. Dette gøres nederst på den side, hvor du har afgivet din underskrift. Så frem du trækker dit samtykke tilbage, anonymiseres den stemme du har afgivet, og vil herefter kun indgå anonymiseret som en del af det antal stemmer, som er afgivet.

Linket til din Instagramprofil samt navn og adresse slettes, når det ikke længere er nødvendigt for at opfylde formålet med underskriftsindsamlingen, dog senest efter 12 måneder.

Generel information om behandling af de oplysninger vi indsamler 

Vi passer godt på dine personoplysninger. De oplysninger vi indsamler om dig, opbevares og behandles i overensstemmelse med den til enhver tid gældende lovgivning.  

Det er i de fleste tilfælde frivilligt om du ønsker at give os personoplysninger eller samtykke til indsamling. Hvis du ikke ønsker at dele dine personoplysninger eller samtykke til indsamling af personoplysningerne, kan det få forskellig betydning for dig alt efter hvilken aktivitet du laver eller ønsker.  

Vi har truffet passende tekniske og organisatoriske foranstaltninger imod at personoplysningerne hændeligt eller ulovligt bliver slettet, offentliggjort, fortabt, forringet eller kommer til uvedkommendes kendskab, misbruges eller i øvrigt behandles i strid med lovgivningen.  

Vi indsamler, behandler og opbevarer kun de personoplysninger, der er nødvendige i forhold til det fastsatte formål. Herudover kan gældende lovgivning, kontrakter eller anden retlig forpligtelse kræve at vi behandler visse typer oplysninger.  

Da vores service er afhængig af korrekte og opdaterede oplysninger, beder vi dig oplyse os om relevante ændringer i dine oplysninger. Du kan benytte kontaktoplysningerne til at meddele os om ændringer, hvorefter vi opdaterer dine oplysninger. Hvis vi selv bliver opmærksomme på ukorrekte oplysninger, vil vi selv opdatere oplysningerne, i det omfang vi har kendskab til disse, og herefter give dig meddelelse om dette.  

Vi opbevarer oplysningerne så længe de er nødvendige for at opfylde det fastsatte formål og så længe det kræves i henhold til gældende lovgivning. Når formålet er opfyldt, og oplysningerne ikke længere er nødvendige, vil vi slette oplysningerne i det omfang lovgivningen ikke pålægger os at gemme oplysningerne i en længere periode.  

Vi kan dele dine oplysninger med samarbejdspartnere, som bruger disse til målrettet annoncering på vores vegne. Herudover benytter vi en række eksterne virksomheder til opbevaring og behandling af data. Disse virksomheder behandler udelukkende oplysningerne på vegne af os og efter udtrykkelig, skriftlig instruks af os, og kun i det omfang, det er nødvendigt til opfyldelse af det fastlagte formål. Virksomhederne må ikke bruge oplysningerne til egne formål.  

Step A/S og Jysk Fynske Medier overfører som udgangspunkt ikke dine personoplysninger til lande uden for EU/EØS. Vi anvender dog Active Campaign og Responsys som databehandlere i USA, på baggrund af EU’s Standard Contractual Clauses.  

Dine rettigheder 

Du har en række rettigheder i forbindelse med vores behandling af oplysninger om dig. Nogle af rettighederne kan være begrænsede af retlige forpligtelser og anden lovgivning som vi er underlagt eller fordi behandlingen ikke er omfattet af databeskyttelseslovgivningen. 

Indsigtsret 

Du har ret til at få indsigt i de oplysninger, som vi behandler om dig, samt en række yderligere oplysninger, herunder hvor vi har oplysningerne fra, hvad vi anvender dem til, hvor længe vi opbevarer dem og hvem vi deler dem med.  

Rettelse 

Du har ret til at få urigtige oplysninger om dig selv rettet.  

Sletning 

I særlige tilfælde har du ret til at få slettet oplysninger om dig inden tidspunktet for vores almindelige, generelle sletning indtræffer.  

Begrænsning af behandling 

Du har i visse tilfælde ret til at få behandlingen af oplysninger om dig begrænset. Hvis du har ret til at få begrænset behandlingen, må vi fremover kun behandle oplysningerne – bortset fra opbevaring – med dit samtykke, eller med henblik på at retskrav kan fastlægges, gøres gældende eller forsvares, eller for at beskytte en person eller vigtige samfundsinteresser.  

Indsigelse 

Du har i visse tilfælde ret til at gøre indsigelse mod vores ellers lovlige behandling af oplysninger om dig. Du kan også gøre indsigelse mod behandling af oplysninger om dig til direkte markedsføring.  

Dataportabilitet (Ret til at transmittere oplysninger) 

Du har i visse tilfælde ret til at modtage dine personoplysninger i et struktureret, almindelig anvendt og maskinlæsbart format, samt at få overført disse personoplysninger fra én dataansvarlig til en anden uden hindring, i det omfang det er teknisk muligt for os, og såfremt oplysningerne er indsamlet på baggrund af dit samtykke eller i forbindelse med en kontrakt/aftale du har indgået med os.  

Kontaktmuligheder 

Du kan kontakte os hvis du mener, at vi behandler personoplysninger om dig i strid med gældende lovgivning eller andre retlige forpligtelser.  

Når du henvender dig med en anmodning om at få rettet eller slettet personoplysninger om dig, vil vi undersøge om betingelserne herfor er opfyldte, og i så fald gennemfører vi ændringer eller sletning hurtigst muligt.  

Du kan gøre brug af dine rettigheder ved at benytte formularen til persondatahenvendelser http://jfmedier.dk/da/om-os/persondata-henvendelser/ eller kontakte vores kundeservice på 66 11 11 11. 

Den dataansvarlige er: 

Step A/S 
Nedergade 35C, 1. sal 
5000 Odense C 
CVR.: 25506227 

Du kan også kontakte vores Chef for GDPR Compliance ved at sende en mail til:  persondata@jfmedier.dk 

Klage 

Hvis du er utilfreds med vores behandling af personoplysninger eller ikke mener vores behandling lever op til gældende lovgivning, kan du indgive en klage til Datatilsynet. Du finder deres kontaktoplysninger på deres hjemmeside www.datatilsynet.dk  


Del
Fb Li